perjantai 24. tammikuuta 2014

Pelien maailma

Meidän perhe on innostunut lautapeleistä. Yllättäen pelitiimimme on saanut juniorijäsenekseen 2-vuotiaan, joka kaikkien hämmästykseksi jaksaa keskittyä aika pitkiinkin pelisessioihin. Tällä hetkellä meillä on kolme ehdotonta suosikkipeliä.

Richard Scarryn Touhula

Miehellä asiaankuuluva salapoliisinaamio.
Touhula-pelissä parasta on yhteinen voitto. Koska poika on perinyt miehen suvun kilpailuvietin (minullahan ei moista ole, krhm, ehei), on meillä vielä aikamoisia haasteita häviämisen hyväksymisessä. Touhula-pelissä kaikki kuitenkin ponnistelevat kohti yhteistä maalia eli piknikiä. Lasten mielestä hauskinta ovat Luru Luden etsimistehtävät, ja ne ovat välillä aikuisillekin haastavia. Vaikka pelilauta on lähes kaksimetrinen, on peli yleensä melko nopeakulkuinen.

Gokin väripeli

Kuva napattu goki:n e-katalogista
Kuopus tunnistaa jo hyvin värit, joten tämä melko yksinkertainen, värinopalla pelattava puinen peli on ollut ihan hitti! Eri määrä eri värejä laudoilla ja tuuri nopanheitossa voi nopeasti muuttaa pelin tilannetta. Kehittää myös sorminäppäryyttä. Ei varmasti sovellu hirveän nuorille taaperoille pienten värinappuloiden takia, mutta meillä on onneksi pahin "pistän kaiken suuhuni" -vaihe jo takanapäin.

Rapuralli

Kuva: Oppi&Ilo-verkkokauppa
Rapuralli-pelissä pelilaudan voi rakentaa kahdella eri tavalla: värien tai muotojen mukaan. Laudan rakentaminen on mukavaa puuhaa ja pituuden voi päättää ihan itse. Laudalla edetään noppaa heittämällä, joten tämäkin on tuuripohjainen peli, jossa vanhemman ei kannata huijata häviötään. Muotopeli on kuopukselle vielä haastava, mutta väripeliä pelaamme jo kaikki yhdessä.

4 kommenttia:

 1. Meinasin tikahtua tuolle naamiolle. Melkein meni peliasia ohi, mutta ei ihan kuitenkaan - kiitos vinkeistä, pitää tutustua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on just siitä kivoja pelejä, että kiinnostavat varmasti pitkään! Esim. tuota Gokin väripelejä pelataan vielä eskarissakin.

   Poista
 2. Touhula on meidänkin lemppari ja onneksi mukavan lyhyt. Meillä olisi nyt se niiden lentokenttäpelikin, jota pitäisi varmaan jossain välissä yrittää pelailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saatiin kanssa joululahjaksi Lentokenttäpeli. Vielä ei olla saatu aikaiseksi lukea ohjeita niin tarkasti, että oltaisiin saatu peli pystyyn.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Creative Commons -lisenssi
Tämän teos teoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen 3.0 Muokkaamaton -lisenssi.