sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Inventaario

Kipeänä sitä ehtii kaikkea, kuten tehdä tämän aikoja sitten aloitetun inventaariopostauksen loppuun. Annoin PeNa:n kertoa itselleni, että tämän tyyppinen postaus on kiertänyt muotiblogeja jo ajat sitten. Tämähän ei mikään muotiblogi ole, mutta ajattelin, että inventaarion kautta voin ehkä paljastaa persoonastani jotain, jota ei muuten teksteistä välttämättä välity. Tai sitten ei. Päättäkää te, rakkaat lukijat!

Laukku 

Ostin tänä syksynä Kånken-repun, koska halusin päästää sisäisen hippini vihdoin vapaaksi! Lisäksi tarvitsin näppärän ja kompaktin repun, johon mahtuisi tabletin/kannettavan tietokoneen lisäksi vesipullo, sateenvarjo, paisunut lompakko ja muuta tilpehööriä, jota kolmekymppinen menevä nainen/äiti tarvitsee. Oikeasti, olisin tarvinnut Kånkenin jo kotiäitiaikana! Siis mikä olisi voinut olla parempi hoitolaukku? No ehkä Storksak, mutta minimiäitiyspäiväraha ei siihen antanut mahdollista, eikä pihi mieheni osannut sellaista ostaa lahjaksi.


Tällä hetkellä repussa on tyhjä Zero-pullo, sateenvarjo, lompakko, kasa kuitteja, rypistyneitä nenäliinoja, kuulakärkikynä, kerä kumilankaa, Tampereen kivimuseosta ostettu kvartsiriipus, Bare Mineralsin huulipuna, joku huulikiilto, kuulokkeet, bussikortti sekä kotiavain.

Meikit, ketjut ja vyöt


Kun sain lapsia, opin pukeutumaan, ostamaan muutakin kuin mustia ja ruskeita vaatteita, sekä käyttämään koruja. Kello sekä kihla- ja vihkisormukset ovat minulla aina kun poistun kotoa. Ilman niitä tunnen oloni alastomaksi. Kotiin tullessa riisun ne aina, koska muuten kellon ranneke ei olisi entinen valkoinen ja vihkisormuksessakin olisi muutama timantti vähemmän. Jos en muuta ehdi/keksi laittaa, laitan korvakorut. Suosikkikorvikset ovat kuvassa etualalla olevat TiTi Madamin kissakorvikset. Ihqut!



Meikkaan joka päivä töihin. Teininä meikkasin myös vapaapäivinä. Pikkuhiljaa iän (ja kenties laiskuuden) myötä annoin myös naamalleni vapaapäivän. Kotiäitivuosina saattoi mennä muutamakin päivä ilman meikkiä. Kasvojenkohotuksen kulmakiviksi ovat muodostuneet nämä luottotuotteet: BareMineralsin silmienrajauskynä, Sensain 38 ripsari ja Colosén värivoide, joka on ehdottomasti maailman paras finnien peittovoide ikinä!

Olen edelleen katkera viimeisimmän kampaajakäynnin jäljiltä. Kampaaja, uusi tuttavuus, nipsaisi sovitun 10 cm:n kuivien latvojen sijaan 30 cm:ä pituudesta pois. Voimakkaasti kerrostaen. Koska olen hirvittävän aamu-uninen ja myös laiska, sipaisen yleensä hiukset jollain tukkahärpäkkeellä kiinni. Olen äärimmäisen epäjärjestelmällinen, joten iso osa aamusta kuluu etsiessäni edes yhtä härpäkettä. 

Kosmetiikka


Olen pikkuhiljaa siirtynyt käyttämään luonnonkosmetiikkaa. Tässä asiassa uskon, että less is more. Aivan kaikessa en ole vielä löytänyt hyvää vastinetta luonnonkosmetiikasta. Hyvänä esimerkkinä hiuspuuteri, joka on todellinen bad hair dayn pelastaja! Lisäksi käytän hiuslakkaa, jota en myöskään ole vielä raaskinut korvata luonnollisemmalla vaihtoehdolla.


Koko kropalle käytän kylmäpuristettua luomukookosöljyä. Se toimii myös savinaamioiden pohjana yhdessä hunajan ja yrttien kanssa. Päivävoiteena käytän estelle&thildsin appelsiininkukkavoidetta. Ostin juuri saman sarjan kasvovettä, ja olen aivan ihastunut siihen. Yövoiteena minulla on Burt's Beesin kuningatarhyytelövoidetta. Suihkussa minulla on käytössä eri sarjojen luonnonkosmetiikkasarjojen shampoita, hoitoaineita ja saippuoita. Täydellistä sarjaa metsästän vielä. En ole uskaltanut kokeilla palashampoota, vaikka on jo pitkään pitänyt! 

Olin vuosikaudet huulirasva-addikti ja viime vuonna aloin vieroittaa itseäni. Tällä hetkellä käytössä on vain vaseliini, jota sivelen huulilleni aina tarvittaessa. Mikään luomuvaihtoehto ei ole oikein sopinut, koska niillä on taipumus olla liian kosteuttavia, eli huulirasva-addiktin kierre on valmis.

Vaatteet


Vaatteet eivät ole mun aatteet. En siis ihan hirveästi mieti, mitä viestin pukeutumisellani. Viime vuosiin asti olen ollut aika lailla harmaavarpunen vaatetuksen suhteen. Sitten sain lapset, löysin värit ja sain vakituisen työn = vakituiset tulot, joiden avulla pystyin aiempaa enemmän panostamaan vaatteisiin. Äitini sanoo aina, että meidän suvun  naisilla on hyvä, mutta kallis maku. Se pitää kyllä paikkansa. Onneksi en ole mieltynyt varsinaisiin merkkivaatteisiin, vaan ostokseni kai kategorisoitaisiin siihen halvan ja keskihintaisen väliseen maastoon.


Vaatekaappini perustan muodostavat erilaiset tunikat, mekot ja neuleet. Viimeisin hankintani oli kuvassa näkyvä  musta Espritin neuletakki, jossa viehätyin epäsymmetriseen leikkaukseen ja taskuihin. Koska olen vammajalkainen, kenkäkokelmani on melko suppea. Näitä koon 40 jalkoja on meinaan hiukan hankala tunkea tukipohjallisten kanssa useimpiin kenkäkauppojen kenkiin. Siksi hypin ja kiljuin riemusta, kun löysin viime joulukuussa Berliinistä El Naturalistan gore-tex-nahkasaappaat, joihin nämä jalkani mahtuivat kera pohjallisten. Ja olivat vielä alennuksessa! Näitä kenkiä käytetään, kun sataa vähän, eli 85 %:a ajasta. Crocsin saappaita silloin, kun sataa vähän enemmän eli loput 15 %:a ajasta.

Tekniset vempaimet


Meidän kodista löytyy kaksi Nokian Lumia 800:a, yksi pöytätietokone, yksi läppäri ja yksi Samsung Galaxy Tab 2. Kyllä, kaikkia käytetään aktiivisesti. Ja kyllä, olen naimisissa IT-nörtin kanssa.

Sohva


Opiskeluaikana ostimme kesätöistä säästyineillä rahoilla nyt jo konkurssiin menneestä huonekaluliikkeestä helvetin ison divaanikulmasohvan. Se on ISO. Se on ihana. Siihen mahtuu koko karvainen, mölyävä konkkaronkkamme: kaksi aikuista, kaksi lasta ja kaksi kissaa. Seitsemässä vuodessa päällinen on alkanut repsottamaan. Ekoihminen minussa pähkäilee sohvan uudelleen verhoilemista. Mutta minkä värisellä kankaalla? Elämän suuret sisustuskysymykset...

Harrastukset


Nyt, kun en enää harrasta opiskelua, voin ottaa ilon irti niistä muista harrastuksista, jotka ovat olleet hunningolla. Ostin juuri uuden blenderin. Vanha meni rikki viisi vuotta sitten. Tykkään ruuanlaitosta. Arkisin siihen harvemmin on kauheasti aikaa panostaa, mutta viikonloppuisin voisin tenttikirjojen sijaan alkaa uppoutua keittokirjoihin. Niitä onkin vino pino, ahkerimmin luetut ovat varmaankin Tessa Kirosin "Twelve: A Tuscan Cook Book" ja kaikki Jamie Oliverin opukset.



Kesällä kirjoittelin joitain postauksia puutarhanhoidosta. Pihalla onnistun vielä joten kuten, mutta sisällä olen onneton viherpeukalo. Sinnikäästi ostan aina uuden basilikan entisen rupsahtaneen tilalle. Haaveilen Herbie Indoor gardenista. Vinkkinä kaikille lahjoja harkitseville! Kuvan taustalla olevan joulukaktuksen olen ihmeen kaupalla saanut pidettyä hengissä jo yli vuoden! Ennen kissoja meillä oli useampia viherkasveja. Ei ole enää. Varta vasten kasvatettu ohran oras ei kissoja houkutellut. Sen sijaan peikonlehti maistui niille tietenkin, onhan se myrkyllinen kasvi.

Valokuvausta varten ostin muutama vuosi sitten Nikonin D 3100:n. Se on tällaiselle aloittelevalle harrastelijalle ihan passeli. Makrokuvausta varten haluaisin kovasti ostaa uuden objektiivin, ja voisihan kalansilmäobjektiivillakin olla kiva kikkailla. Jotain panostuksestani valokuvausharrastukseen kuitenkin kertoo, että a) tämänkin postauksen kuvat otin Lumialla, ja b) kameran mukana tullut ilmainen valokuvauskurssi on edelleen käymättä.

4 kommenttia:

  1. Mieti tosi tarkkaan vesiviljelysysteemiä. Mun kokemus on, että se vaatii aivan liikaa huoltotoimenpiteitä sopiakseen laiskalle ihmiselle (kuten minulle.) Mutta jos hommaat, hommaa mieluummin pieni kuin iso.

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos kommentista! Pitää tosiaan livenä käydä tsekkailemassa noita ennen hankintapäätöstä. Tregrenillä oli muistaakseni Herbietä pienempikin malli.

    VastaaPoista
  3. Mun piti kommentoida jo kauan sitten tätä (mutta näppis). Sä oot ihana! Siis toi Kånken! Mahtava - mä ruinasin mieheltä Storsakin Elisabethia "poikimislahjaksi" O:n synnyttyä mutta ei se urpo osannut/viitsinyt/raaskinut sellaista hankkia. Niinpä on menty epämääräisillä laukkuyhdistelmillä ja katsottu katkerana kun muut on saaneet kaiken maailman timanttisormuksia synnärille :D.
    Ja mulla alkaa olla kaikki rasvat ihan finito, ajattelin seuraavaksi satsata Estelle&Thildiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite oot ihana!

      Joo, hei timantit! Ei puhettakaan, että mua olisi vihkisormuksen (jonka ihan itse teetin) lisäksi koskaan lahjottu millään kimaltavalla!

      Kånken on paras! Ihastun siihen joka päivä enemmän. Se ei ehkä ole uranaisen valinta, mutta so not.

      Estelle&Thildsiä suosittelen varauksetta! Kicksissä taitaa muuten olla vielä tän kuun loppuun (eli huomiseen asti) kaikki niiden ihonhoitotuotteet -25 %:a...

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Creative Commons -lisenssi
Tämän teos teoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen 3.0 Muokkaamaton -lisenssi.