maanantai 7. lokakuuta 2013

Pistä mies asialle...

... ja tee itse perässä. Tämä on tullut aika monta kertaa todistettua meidän perheessämme.

Vaihdoimme autoa vuosi sitten. Uudessa autossamme ei ollut lohko- eikä sisätilalämmitintä. Suomen talvessa ne ovat melko oleelliset, jos haluaa, että moottori ei 20 asteen pakkasessa ikäänny jokaisella starttikerralla 100 kilometriä. Sisätilalämmitin on arjen luksusta, ja sitä, että lapsia ei tarvitse topata varpaista nenänpäähän villaan ja fleeceen 10 minuutin päiväkotimatkaa varten.

Mies lupasi hoitaa asian syksyn aikana, koska minä olin vielä hoitovapaalla, eikä autolle ollut jokapäiväistä tarvetta. Meni lokakuu. Meni marraskuu. Tuli joulukuu, ja töihin paluuni lähestyi. "Korjaamot ovat täynnä", mies ilmoitti. Ok, odotetaan sitten tammikuulle, kun kiireisimmät ovat saaneet autonsa huollettua. Meni tammikuu. Meni helmikuu. Maaliskuussa mies ilmoitti, että kohta on kevät, ei sitä lämmitintä enää tarvitse. Talvi jatkui huhtikuun puolivälii saakka.

Päätin, että yhtään talvea en enää lähde kylmällä autolla liikkeelle. Kysyin syyskuun alussa mieheltä, hoitaako hän asian? "Juu, tottakai." Lokakuun vaihteessa mies oli lähettänyt yhden sähköpostin. Yöpakkaset tulivat. Auto oli aamuisin kylmä. Viime keskiviikkona otin puhelimen kauniiseen käteeni, ja soitin neljään eri autokorjaamoon. Sain tarjoukset, ja niiden joukosta valitsin sen, jonne auton sai viedä nopeimmin. Ilmoitin miehelle, että se on 500 €:a, kiitos, auto menee maanantaina huoltoon. Siellä se nyt on, eikä minun tarvitse enää lähteä kylmällä autolla liikkeelle.

Joku näsäviisas voisi kysyä, miksen hoitanut asiaa itse jo aiemmin. Vastaus: periaatteesta. Minä hoidan lasten neuvolat, lääkärit, ja hammashoitoajat. Hoidin vuosi sitten päivähoitohakemukset, soittelin päiväkotien johtajille, stressasin ja mietin varavaihtoehtoja, jos lähipäiväkoti ei tärppäisikään.

Ei minun tietenkään mikään pakko olisi hoitaa. Mutta silloin marraskuussa syntynyt esikoinen saattaisi päästä 4-vuotisneuvolaansa toukokuussa. Ja me ajaisimme tämänkin talven kylmällä autolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Creative Commons -lisenssi
Tämän teos teoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen 3.0 Muokkaamaton -lisenssi.