sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Päivän WTF

Tämän päivän whatta fuck? -hetken tarjosi Prisman levylaarista eurolla ostettu lastenlaulu-cd "Omituisten otusten kerho" ja sen viimeinen raita "Robotti Ruttusen oikosulku".

Pähkinänkuoressa laulu kertoo kuinka Robotti Ruttunen haikailee jotain uutta säpinää, kun suhde vanhaan sähköhella-Ellaan on väljähtynyt. Eipä se Ellakaan siitä piittaisi, eihän niin vanhalla hellella tunteitakaan enää lie. Pian kohdalle osuu kuuma mikroaaltouuni, jonka "nappuloita Ruttunen rassas." Ella kuitenkin väikkyy mielessä, ja pian Ruttuselle tulee kilpailija, uusi tietokone, jonka matkaan mikroaaltouuni lähtee. Ruttunen palaa kuvaannollinen häntä koipien välissä Ellan luokse, ja lopuksi itketään yhdessä ja annetaan anteeksi. Jos ette itse usko, kuunnelkaa sanat vaikka tästä:


Siis WTF?! Sanat eivät riitä kuvailemaan, kuinka monella tasolla tämä tuntuu niin väärältä. Nykyaikana toki lapsille tehdään paljon kirjoja ja musiikkia vaikeistakin asioista: koulukiusaamisesta, kuolemasta, vanhempien avioerosta. Mutta jotenkin kolmannet osapuolet, pettäminen ja ylipäätään aikuisten ihmissuhdesotkut eivät mielestäni kuulu pienille lapsille. Voi olla, että olen kalkkis, ja muutenkin jumiutunut 1900-luvulle, mutta tämä kuuluu mielestäni samaan sarjaan kuin alakouluikäisten Salkkareiden katsominen. En vaan ymmärrä.

2 kommenttia:

  1. Me kuunneltiin tota levyä ja noita Robotti Ruttusen edesottamuksia joskus 9. luokalla aina kun juopoteltiin jonkun kaverin kotona (hyväosaiset eiralaislapset löysivät aina jonkun tyhjän kämpän kotibileille kun vanhemmat oli mökillä tai Rhodoksella tms). :D En kyllä ihan heti soittais pojille. Toisaalta mun suosikki 3-vuotiaana oli Kikka ja Apinamies, että...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun suosikki 3-vuotiaana oli Eppu Normaali ja Murheellisten laulujen maa. Niin ja Dingon Autiotalo. :D

      Kaikesta sisäisestä paheksunnastani huolimatta olen soittanut lapsille tuota laulua. CD:tä kuunnellaan automatkoilla, eikä ajaessa aina ehdi painaa "Next"-nappulaa tarpeeksi nopeasti...

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Creative Commons -lisenssi
Tämän teos teoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen 3.0 Muokkaamaton -lisenssi.